Käyttäjäroolit ja käyttöoikeudet Icareus Videopilvessä

Käyttäjäroolit ja käyttöoikeudet

Johdanto

Info
Seuraavat käyttöoikeuksiin liittyvät ohjeet koskevat organisaatioita, joissa käyttöoikeuksiin perustuva videoiden näkyvyys on otettu käyttöön.
Oletuksena asetus ei ole käytössä, jolloin kaikki tilin videot näkyvät kaikille tilin käyttäjille.
Icareus ottaa asetuksen käyttöön pyynnöstä.

Icareus Videopilvessä on kolme käyttäjäroolia hallintakäyttöliittymää käyttäville käyttäjille:
  1. Admin (Ylläpitäjä)
  2. User (Käyttäjä)
  3. Viewer (Katsoja)
Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä eri roolit voivat tehdä ja miten käyttöoikeudet toimivat käyttäjien, tiimien ja resurssien kanssa.

Tämä artikkeli ei koske tilaajia, tapahtumien osallistujia, julkisia videon katsojia tai muita loppukäyttäjiä, joilla ei ole pääsyä Icareus Videopilven hallintakäyttöliittymään.

Käyttäjäroolit

Admin

Admin on korkein käyttäjärooli.
Admin-käyttäjillä on täydet oikeudet tiliin. He voivat nähdä, muokata ja poistaa kaikkien tilin käyttäjien luomia resursseja.
Admin-käyttäjät voivat myös hallita käyttäjiä, tiimejä ja käyttöoikeuksia. Vain Admin-käyttäjät voivat lisätä uusia käyttäjiä, poistaa käyttäjiä ja muuttaa käyttäjien rooleja.

User

User on tavallinen käyttäjärooli.
User-käyttäjät voivat käyttää ja hallita omia resurssejaan. He voivat myös käyttää ja hallita resursseja, jotka on jaettu heille henkilökohtaisesti tai tiimin kautta, riippuen myönnetystä oikeustasosta.
User-käyttäjillä ei ole tilitason määritysoikeuksia, eivätkä he voi hallita muita käyttäjiä.
Studiossa User-käyttäjät voivat muokata omia projektejaan, mutta eivät voi käyttää tai muokata projekteja, jotka eivät kuulu heille.

Viewer

Viewer on rajoitetuin käyttäjärooli.

Viewer-käyttäjät voivat vain tarkastella resursseja, joihin heille on myönnetty käyttöoikeus henkilökohtaisesti tai tiimin kautta. He eivät voi lisätä uusia resursseja tai muokata olemassa olevia resursseja.

Käyttöoikeudet

Käyttöoikeuksia voidaan myöntää joko yksittäisille käyttäjille tai tiimeille. Käyttöoikeudet määrittävät, mitä resursseja käyttäjät ja tiimit voivat käyttää sekä voivatko he tarkastella vai hallita kyseisiä resursseja.

Tiimien avulla käyttäjiä voidaan koota ryhmiin, jolloin käyttöoikeuksien hallinta on helpompaa. Kun tiimille annetaan oikeus käyttää resurssia, kaikki tiimin käyttäjät saavat oikeudet kyseiseen resurssiin oman käyttäjäroolinsa ja tiimille annetun oikeustason perusteella.

Lue lisää tiimien luomisesta ja hallinnasta artikkelista Tiimit.

Pääsy- ja käyttöoikeustaulukko

Mediakirjasto

Hallinnointioikeudet
Ylläpitäjä
Käyttäjä
Katsoja
Voi nähdä ja muokata kaikkia videoita
Kyllä
-
-
Voi nähdä ja muokata omia videoita
Kyllä
Kyllä
-
Voi nähdä ja muokata videoita, joihin on saanut käyttöoikeudet.
Kyllä
Kyllä
-
Voi katsella videoita, joihin on saanut käyttöoikeudet.
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Kansioiden lisäys, muokkaus ja poistaminen
Kyllä
Kyllä
-
Videoiden poistaminen
Kyllä
vain omat
-

Studio

HallinnointioikeudetYlläpitäjäKäyttäjäKatsoja
Täydet oikeudet kaikkiin projekteihinKyllä--
Voi muokata omia projekteja
KylläKyllä-
Brändimedian hallinta
Kyllä--
Värien hallinta
Kyllä--
Fonttien hallinta
Kyllä
-


Käyttäjät ja Admin

HallinnointioikeudetYlläpitäjäKäyttäjäKatsoja
Hallintakäyttäjien lisääminen ja poistaminenKyllä--
Hallintakäyttäjien roolin vaihtaminen
Kyllä--